Οι δρασεις μας

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που λειτουργεί ως Μονάδα εξυπηρέτησης αναγκών εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στον Άγιο Δημήτριο – Αττικής. Απευθύνεται σε άτομα 15-35 ετών με Νοητική Υστέρηση και ήπιες διαταραχές συμπεριφοράς και σε Άτομα με Αυτισμό μέσης ή Υψηλής λειτουργικότητας. Ως βασικό σκοπό έχει τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

site..orizontes


ΧΑΜΟΓΕΛΑ
Τα «Χαμόγελα» αποτελούν ένα σύνολο δράσεων και υπηρεσιών και είναι μία πρωτοβουλία της ειδικής παιδαγωγού, Βάσια Λιανού. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό και βλέποντας ότι τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται πραγματικά ως ισότιμα μέλη της κοινότητας στην οποία ζουν, ονειρεύτηκε να επιτευχθεί το ίδιο και στην Ελλάδα. Στόχος είναι να κυκλοφορούν άνετα και με ασφάλεια στους δρόμους, να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, αλλά και να αποκτούν φίλους και να διασκεδάζουν με ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Οι υπηρεσίες των «Χαμόγελων» είναι 4 και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, τόσο στα πλαίσια μιας τάξης/δωματίου, όσο και έξω, στην πραγματική κοινωνία. Η Παράλληλη Στήριξη σε μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και οι Κατ’οίκον Συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης παραδίδονται αποκλειστικά από την επιστημονική υπεύθυνη Βάσια Λιανού, ενώ τα Εξωτερικά Προγράμματα καθώς και το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα «επανδρώνονται» και από την εξειδικευμένη ομάδα Θεραπευτών των «Χαμόγελων”.

site.orizontes


ΑΜΥΜΩΝΗ

Η Αμυμώνη είναι ένας σύλλογος που δημιουργήθηκε από γονείς και φίλους παιδιών με προβλήματα όρασης (μερική ή ολική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμός, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα), ώστε να τους προσφέρουν όλες τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση, εξέλιξη και εκπαίδευση. Ως ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, έχει ήδη απευθυνθεί σε 200 οικογένειες, ενώ σήμερα παρέχει υπηρεσίες σε 90 άτομα από βρέφη έως ενήλικες μέχρι 40 ετών.

site.amymoni


Αστεριών Δράσεις

Το πρόγραμμα «Αστεριών Δράσεις» στοχεύει στην ανάπτυξη του συνόλου των κοινωνικών δεξιοτήτων, δηλαδή των διαπροσωπικών σχέσεων, της επικοινωνίας, της υπευθυνότητας και της αυτοαντίληψης των παιδιών μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και εξωτερικών προγραμμάτων. Εικαστικά και μουσικοχορευτικά εργαστήρια, κουκλοθέατρο, ξεναγήσεις σε μουσεία, αφηγήσεις παραμυθιών, παιδικές συναυλίες, παιδικός κινηματογράφος και θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που συμμετέχουν οι ομάδες μας. Οι δραστηριότητες επιλέγονται με βάση την καταλληλότητα τους για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και την δυνατότητα προσαρμογής τους στις ανάγκες των παιδιών.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το φάσμα των δράσεων μας και να προσφέρουν απασχόληση και διασκέδαση στους συμμετέχοντες.