Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Η ομάδα “Athens Therapy Dogs” δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα ως εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση τη μέθοδο θεραπευτικής επαφής με σκύλους για ευπαθείς ομάδες όπως ενδεικτικά: Α.ΜΕ.Α, άτομα που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα ή ανίατες ασθένειες αλλά και ανήλικους σε ορφανοτροφεία ή σε σωφρονιστικά προγράμματα.Η ομάδα μας αποτελείται από διοικητικά στελέχη, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, θετικούς εκπαιδευτές σκύλων και τους συνοδούς σκύλων.

Βασίλης Σούκος – Ιδρυτικό μέλος
Ο Βασίλης είναι ο εμπνευστής του Athens Therapy Dogs! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πυργετό Λάρισας.  Η αγάπη του για τα σκυλιά και η θέληση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο τον κέρδισε και οραματίστηκε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Athens Therapy Dogs.


Δάφνη Πέτερ – Ιδρυτικό μέλος
Η Δάφνη έχει τελειώσει ειδική παιδαγωγός στο Jona Center Rappeswill στη Ζυρίχη. Έχει λάβει μέρος στη διοργάνωση κατασκήνωσης γαϊδουριών με σκοπό την ιπποθεραπεία στο Saint Moritz και έχει εργαστεί σε ίδρυμα αυτισμού και σε κέντρο αποκατάστασης τυφλών ΑμεΑ παιδιών στις ελβετικές Άλπεις στην Ολλανδία. Επίσης έχει εργαστεί ως Water therapist με δελφίνια σε ΑμεΑ και παιδιά με κινητικά προβλήματα. Επιπλέον διοργάνωνε και συμμετείχε σε παιδικές κατασκηνώσεις με κακοποιημένα παιδιά στο Λουγκάνο. Εργάστηκε στο Ελβετικό Κέντρο Nautilus κάνοντας διακοπές σε όλο τον κόσμο με ΑμεΑ (έλκηθρο με κινητικά αναπήρους) ιστιοπλοΐα με τυφλούς ζωγραφική με κωφούς.
Ασχολείται ενεργά με την φιλοζωική δραστηριότητα και είναι κηδεμόνας τριών σκύλων του Νικολάκη, της Σταλίτσας και του Μπέργκερ!


Παναγιώτης Κρυστάλλης – Ιδρυτικό μέλος
Ο Παναγιώτης είναι δικηγόρος και έχει μεγαλώσει και ζει στην Αθήνα. Έχει δύο σκυλιά, τη Μοίρα, η οποία βρέθηκε στο δρόμο παρατημένη και τη Σάννυ που την υιοθέτησε από σωματείο φιλόζωων. Τον ενδιαφέρουν τα σκυλιά, τα βιβλία και του αρέσουν οι βόλτες στην πόλη.


Αννιτσάκη Κωνσταντίνα – Ιδρυτικό μέλος
Το νεότερο μέλος μας, η Κωνσταντίνα, είναι φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου. Κηδεμόνας τριών σκύλων, του Μάγκα, του Τρούφα και της April καθώς και ενός γάτου του Όλαφ. Αγαπημένη ενασχόληση της είναι η φιλοζωική δραστηριότητα και η σκοποβολή.


Ιωάννα Βενιέρη – Ιδρυτικό μέλος
Η Ιωάννα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές της στη Βιβλιοθηκονομία και ιατρική πληροφόρηση στις ΗΠΑ. Ο Όσκαρ, η Κάμι και η Κοκό είναι τα λατρεμένα της σκυλιά.


Κατσιώτη Χρυσάνθη
Η Χρυσάνθη ειναι κοινωνική λειτουργός απόφοιτη του τμήματος κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας. Πραγματοποίησε τις πρακτικές της σχόλη της στην υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων Αθήνας, στο Δρομοκαϊτειο και στην ψυχιατρική κλινική του γενικού νοσοκομείου Θριάσιο. Έχει απασχοληθεί εθελοντικά στο ΚΕΘΕΑ Νόστος και είναι ιδρυτικό μέλος της φιλοζωικής ομάδας Ελευσίνας «Αδεσποτα Μυστήρια» η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη παιδείας και πολιτισμού επί του θέματος της φιλοζωίας.


Κατερίνα Ασημακοπουλου
Η Κατερίνα είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα εργοθεραπείας. Έχει 2 «πρώην αδέσποτους», τον Αρθούρο και τον Μέρλιν. Η αγάπη της για τους τετράποδους φίλους μας την έχει κερδίσει και απασχολείται σε πολλές φιλοζωικές ομάδες, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων. Διατηρεί blog για σχετικά θέματα και μπορείτε να το βρείτε εδώ: www.woofstory.blogspot.gr